Montage

De montage staat bij Manders Totaal kozijnen garant voor deskundigheid en kwaliteit. Om voor u een perfect eindresultaat te garanderen stellen wij zeer hoge eisen aan de montage. We werken met een vast team van monteurs die gespecialiseerd zijn in hun vak. Onze monteurs hebben stuk voor stuk jarenlange ervaring met het plaatsen en monteren van kozijnen, dakkapellen of gevelbekleding. Op het afgesproken tijdstip zullen de monteurs van
Manders Totaal kozijnen de gewenste producten bij u komen plaatsen. De monteurs zullen eerst met u overleggen waar ze gaan beginnen en wat de werkvolgorde gaat worden.

Hoe we kozijnen plaatsen?

Graag zetten we op een rij hoe we te werk gaan bij het plaatsen van kozijnen. Een kozijn behoort perfect te passen, moet goed isoleren en voldoen aan alle veiligheidskeurmerken. Het moet stevig zijn, netjes afgewerkt worden en jarenlang meegaan, zonder dat u er enig omkijken naar heeft. Hier komt dus vakmanschap bij kijken. Bij renovatiewerk van kozijnen zullen als eerste de oude, bestaande kozijnen verwijderd worden. Na het verwijderen en afvoeren van de bestaande kozijnen en de bestaande beglazing, wordt het ontstane gat gecontroleerd op losse stenen en voegwerk. Als we kunststof of aluminium kozijnen plaatsen dan wordt rondom een watervast multiplex stelkozijn op de muur aangebracht. Plaatsen we houten kozijnen dan werken we met een spouwlat in de spouwruimte. De aansluiting van de muur op het kozijn/stelkozijn wordt afgedicht met een rubber of compriband en PUR-schuim aan de binnenzijde om een optimale afdichting te garanderen. Het stelkozijn wordt met verzinkte metalen montageankers vastgeschroefd.
Daarna volgt de plaatsing van de isolerende beglazing (HR++ glas) en, indien gewenst, ventilatieroosters. De binnenzijde van het kozijn wordt afgewerkt met dagkantprofielen. Tegenwoordig zijn er kunststof vensterbanken in vele kleur-mogelijkheden leverbaar wat zorgt voor een mooie binnenafwerking.

Hoe we een dakkapel plaatsen?

Een dakkapel kan geheel naar wens en constructie traditioneel óf prefab gemaakt worden in verschillende uitvoeringen. Ook bij de montage van een dakkapel komt het vakmanschap van onze monteurs weer van pas.
Eerst zagen de dakkapel monteurs een klein gat in het dak. Door dit gat pakken ze de dakpannen die verwijderd moeten worden. Daarna wordt het gat voor de dakkapel op maat gemaakt om de dakkapel te kunnen gaan opbouwen. Een traditionele dakkapel wordt opgebouwd met een houten bouwkader en geïsoleerde dakplaten. De buitenzijde van de dakkapel wordt naar wens bekleed met trespa, keralit, multipaint. Het raamkozijn wordt geplaatst en aanvullend kan een rolluik gemonteerd worden. Wij zorgen voor het aanbrengen van nieuw lood of een loodvervanger. Een prefab dakkapel wordt mede door de goede voorbereiding in de fabriek in 1 dag bij u geplaatst. Een speciale kraan plaatst de dakkapel op het dak. In meegebrachte afvalzakken wordt meteen alle puin verzameld, waarna dit puin door de kraan direct wordt afgevoerd. Met uiterste precisie wordt de dakkapel op zijn plek gezet. Zodra dit klaar is, kan er begonnen worden aan de afwerking. De pannen worden teruggelegd. Wij kunnen het aan de binnenzijde aftimmeren van de dakkapel ook voor u verzorgen.
Informeert u naar de mogelijkheden?

Vragen over onze montage?

Graag beantwoorden we al uw vragen over onze montage. Ook voor extra informatie kunt u bij ons terecht. We kunnen uw vragen telefonisch, per mail of persoonlijk beantwoorden. Natuurlijk bent u van harte welkom in onze geheel nieuwe showroom in Mierlo. Aarzel niet om contact met ons op te nemen! Contactformulier